ESTA

Det kan tit være en stor mundfuld at skulle planlægge en rejse til USA: der er massevis af interresante seværdigheder, man skal finde det rigtige fly, hotel og bil, og så videre. Det er dog super vigtigt at man ikke glemmer at ansøge om ESTA når man planlægger sin rejse. Man skal nemlig bruge et ESTA for at få lov at rejse ind i USA. Selv hvis man bare rejser igennem USA er det stadig påkrævet.

ESTA er en forkortelse for Electronic System for Travel Authorization, og er et program der gør det muligt at rejse ind i USA uden et egentligt visum. I stedet skal man søge om en såkaldt ESTA godkendelse på nettet. Hele systemet er digitalt, hvorfor man ikke behøves at have fysiske dokumenter med. Det er dog vigtigt at man husker sit ansøgningsnr. Selvom at ESTA ansøgningsprocessen er lettere end for et visum, så kan det processen stadig være forvirrende, især hvis man ikke har prøvet at rejse til USA før. Derfor anbefaler vi at man benytter sig af guides på nettet, som f.eks. denne side, således at man undgår at svare forkert på nogle spørgsmål.

Det er desuden vigtigt at være ude i god tid med sin ansøgning, da det normalt tager omkring 72 timer, før at man får svar på ens ansøgning. Det er derudover altid en god ide at være i endnu bedre tid, da det i enkelte tilfælde kan tage endnu længere tid.

Et ESTA giver den rejsende lov til at opholde sig i USA i indtil 90 dage ad gangen. Et ESTA gælder i op til 2 år, eller indtil at ens pas udløber (hvad end der kommer først.) Hvis man vil opholde sig i USA i over 90 dage ad gangen, skal man ansøge om et egentligt visum.

flag-75047_1280-1

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>