Chiafrø det nye superfood

Frøene kommer fra planten kaldet Salvia hispanica, som hører hjemme i Mexico og Guatemala. Planten er i familie med andre planter som du kender, såsom mynte, lavendel og basilikum. Selvom Chiafrøene er blevet dyrket i mange år, er det først blevet meget populært over de sidste par år.

Chiafrø i madlavning

 

Frøene er oplagt til madlavning, hvor du kan gøre dine hjemmebagte brød og kager lidt mere spændene. Frøet får det ikke kun til at se mere lækkert ud, det er også fuld af næring. Frøene ligner meget et hørfrø, men at chiafrø er rige på proteiner, mineraler og antioxidanter gør dem til det super alternativ. Frøene indeholder derudover også 8 gange så meget omega-3 som laks. Dog spiser du nok ikke 200g chiafrø på en gang, dog kan du blande dem i andre ting end blot bagning. De kan nemt blandes med din müsli eller kommes i din smoothie.

Du kan læse mere om overstående emne herinde.

Der er flere forskellige måder at bruge frøene på, når du bager. Du kan enten vælge at pynte dine brød med dem. En anden mulighed er at ligge frøene i blød, hvor de skal ligge i nogle minutter. Efter nogle minutter vil chiafrøene blive til en tyk gele, som du kan tilsætte din dej. På denne måde giver du brødet en lækker konsistent. Derudover hjælper frøene med at holde på fugten, så forbliver dit brød blød og saftigt i længere tid. At frøene er sunde og kan optage en masse vand hvis de ligges i blød, gør dem til en god erstatning for andre ingredienser. Dette kan hjælpe dig til at holde en sundere livstil eller i forbindelse med et vægttab.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>